Donderdag 12 september is de website tussen 07.00 uur en 08.00 uur niet bereikbaar. Sorry voor het ongemak. Dit is een test op accept

Mariahoeve & Marlot

Mariahoeve en Marlot

Wijk

Mariahoeve en Marlot

Op deze pagina vind je informatie over Mariahoeve en Marlot. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

Mariahoeve is deels gebouwd op grond van een boerderij die zo heette. De wijk ligt net boven het spoor richting Leiden. De bouw begon na de oorlog: in 1958 werden de eerste huizen gebouwd. In de wijk staan kleinere eengezinswoningen, lage flats en hoge flats. Het zijn vooral huurwoningen.

Mariahoeve bestaat eigenlijk uit zes woonkernen. Dat komt doordat er grote verbindingswegen door de wijk lopen. Het meest opvallend in Mariahoeve is het groen. In bijna elke straat staan wel bomen of is er een plantsoen. Het is een rustige woonwijk met veel afwisseling.

Marlot ligt aan de noordkant tegen Mariahoeve aan. Hier zijn ruim voor de oorlog huizen gebouwd op het vroegere landgoed Marlot. Er liggen brede straten met huizen in de stijl van de Nieuwe Haagse School. Beroemd is de Parkflat, een mix van flatgebouw en landhuis.

Mariahoeve en Marlot liggen aan de rand van de stad. Ernaast ligt het Haagse Bos. Ook het parkbos Marlot is een heerlijke plek vol natuur. En niet ver weg ligt landgoed Clingendaal. Ook zijn er veel voorzieningen. Er is een groot overdekt winkelcentrum aan Het Kleine Loo en een rij speciaalzaken. Mariahoeve heeft ook een eigen NS-station. Een veelzijdige wijk dus.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?

Wie doet wat in jouw wijk

Consulent Leefbaarheid & Participatie

De consulent organiseert activiteiten die de leefbaarheid in de wijk verbeteren. Samen met andere partijen in de wijk, maar vooral met de bewoners.   

Consulent Sociaal Beheer

Bewoners hebben soms last van elkaar. Ook hebben sommige huurders extra aandacht nodig. Omdat ze eenzaam zijn, een verslaving hebben of niet goed meer voor zichzelf kunnen zorgen. De consulent sociaal beheer onderzoekt dan welke oplossingen er mogelijk zijn. 

Wijkbeheerder

De wijkbeheerder is het eerste aanspreekpunt in de wijk. Hij is verantwoordelijk voor het schoon, heel en veilig houden van onze gebouwen. 

Artikelen over deze wijk

Groot onderhoud
Afgerond
Woningen Tarwekamp na renovatie

Tarwekamp

Mariahoeve en Marlot