Voorburg
Op deze pagina vind je informatie over Voorburg. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.
Voorburg is onderdeel van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Voorburg grenst aan de wijken Bezuidenhout en Mariahoeve. Het is een stad met dichte bebouwing en toch veel groen.
Het oude dorp is bijna niet veranderd. Maar begin vorige eeuw werd een stuk naar het noorden gebouwd. In tien jaar tijd kwamen er veel wijken op buitenplaatsen van vroegere landhuizen. Daarna breidde Voorburg uit tussen de Broeksloot en de Vliet. In de jaren 50 kwam er een nieuw centrum om het Koningin Julianaplein. De flats in de wijk Essesteijn volgden rond 1975. Door die verschillende bouwtijden is Voorburg heel gemengd van sfeer.
Voorzieningen zijn er te over. In Oud-Voorburg zitten winkels en restaurants. Er zijn verschillende scholen en meerdere supermarkten. En via treinstation Laan van NOI en metrolijn E is Voorburg goed bereikbaar.
Maar je hoeft Voorburg niet uit voor bijzondere plekken en monumenten. Zoals Huize Swaensteyn uit 1632 en het Huygensmuseum in buitenverblijf Hofwijck uit 1640. Groen vind je in de lange strook met paden en vijvers langs de Prinses Beatrixlaan. Die doorkruist heel Voorburg en is dus niet te missen.
Wie doet wat in jouw wijk
Consulent Leefbaarheid & Participatie
De consulent organiseert activiteiten die de leefbaarheid in de wijk verbeteren. Samen met andere partijen in de wijk, maar vooral met de bewoners.
Consulent Sociaal Beheer
Bewoners hebben soms last van elkaar. Ook hebben sommige huurders extra aandacht nodig. Omdat ze eenzaam zijn, een verslaving hebben of niet goed meer voor zichzelf kunnen zorgen. De consulent sociaal beheer onderzoekt dan welke oplossingen er mogelijk zijn.
Wijkbeheerder
De wijkbeheerder is het eerste aanspreekpunt in de wijk. Hij is verantwoordelijk voor het schoon, heel en veilig houden van onze gebouwen.