Donderdag 12 september is de website tussen 07.00 uur en 08.00 uur niet bereikbaar. Sorry voor het ongemak. Dit is een test op accept

Oud Rijswijk, Rembrandtkwartier

Rijswijk

Wijk

Rijswijk straatbeeld kerk

Op deze pagina vind je informatie over Rijswijk. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

Tussen Den Haag en Delft ligt Rijswijk. Deze plaats is helemaal aan Den Haag vastgebouwd. Het is wel nog steeds een eigen gemeente. De geschiedenis gaat ver terug. Maar Rijswijk zoals we het nu kennen, is vooral gevormd door de groei sinds 1950.

Vroeger lagen er in en om Rijswijk veel buitenplaatsen. Dat waren grote landhuizen met een park eromheen. Ooit waren dat er wel 34. Die grond is nu bijna helemaal bebouwd. Veel namen van buurten verwijzen nog naar die buitenplaatsen. Niet alleen inwoners van Rijswijk, ook veel mensen uit Den Haag gingen er wonen. Zeker na de oorlog. Toen maakte het oude dorp bijna helemaal plaats voor nieuwbouw.

In Rijswijk staan allerlei verschillende huizen, van vrijstaande koopwoningen tot huurappartementen. Het is een van de groenste gemeenten van het land. Dat komt ook door de buitenplaatsen die nog overgebleven zijn. Behalve genieten van al dat groen kun je hier nog veel meer. Rijswijk heeft een eigen schouwburg, een museum, een groot winkelcentrum en een eigen treinstation. En met de fiets zit je zo in Den Haag.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?

Wie doet wat in jouw wijk

Consulent Leefbaarheid & Participatie

De consulent organiseert activiteiten die de leefbaarheid in de wijk verbeteren. Samen met andere partijen in de wijk, maar vooral met de bewoners.   

Consulent Sociaal Beheer

Bewoners hebben soms last van elkaar. Ook hebben sommige huurders extra aandacht nodig. Omdat ze eenzaam zijn, een verslaving hebben of niet goed meer voor zichzelf kunnen zorgen. De consulent sociaal beheer onderzoekt dan welke oplossingen er mogelijk zijn. 

Wijkbeheerder

De wijkbeheerder is het eerste aanspreekpunt in de wijk. Hij is verantwoordelijk voor het schoon, heel en veilig houden van onze gebouwen.