Donderdag 12 september is de website tussen 07.00 uur en 08.00 uur niet bereikbaar. Sorry voor het ongemak. Dit is een test op accept

Regentessekwartier

Regentessekwartier

Wijk

Regentessekwartier-De Verademing

Op deze pagina vind je informatie over Regentessekwartier. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

Het Regentessekwartier ligt tussen de Laan van Meerdervoort en de Loosduinsekade. De wijk is genoemd naar Koningin-Regentes Emma. De bouw begon 1884, en in 1910 was de wijk klaar. De wijk valt in stadsdeel Segbroek en is beschermd stadsgezicht.

Het grootste deel staat in de vroegere polder ’t Veentje. Een kleiner deel met duurdere huizen werd op het zand gebouwd. De bouwstijl is zoals toen modern was: baksteen met witte siersteentjes. Veel panden hebben een benedenwoning en een bovenwoning met eigen trap. Portiekwoningen werden toen nog niet veel gebouwd.

In het Regentessekwartier is veel te vinden. In de Weimarstraat zijn hippe winkels en restaurants. De wijk heeft ook een eigen theater. Dit was vroeger een zwembad. Mooie pleinen zijn het Regentesseplein en het kleinere, groene Koningsplein. Nog meer groen is te vinden in het stadspark De Verademing. Daar liggen ook sportvelden. Waar vroeger de energiecentrale stond, ligt nu het nieuwe Energiekwartier. Daar staan moderne woningen en flats.

Vanuit de wijk ben je snel op het strand. Maar even snel ben je het centrum. De wijk ligt dus goed voor verschillende activiteiten.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?

Wie doet wat in jouw wijk

Consulent Leefbaarheid & Participatie

De consulent organiseert activiteiten die de leefbaarheid in de wijk verbeteren. Samen met andere partijen in de wijk, maar vooral met de bewoners.   

Consulent Sociaal Beheer

Bewoners hebben soms last van elkaar. Ook hebben sommige huurders extra aandacht nodig. Omdat ze eenzaam zijn, een verslaving hebben of niet goed meer voor zichzelf kunnen zorgen. De consulent sociaal beheer onderzoekt dan welke oplossingen er mogelijk zijn. 

Wijkbeheerder

De wijkbeheerder is het eerste aanspreekpunt in de wijk. Hij is verantwoordelijk voor het schoon, heel en veilig houden van onze gebouwen. 

Artikelen over deze wijk