Donderdag 12 september is de website tussen 07.00 uur en 08.00 uur niet bereikbaar. Sorry voor het ongemak. Dit is een test op accept

Leidschendam

Leidschendam

Wijk

Illustratie vrouw en man voor gebouw

Op deze pagina vind je informatie over Leidschendam. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

In het noordwesten van Den Haag ligt Leidschendam. Tot 2002 was dit een zelfstandige gemeente. Nu maakt de wijk deel uit van stadsdeel Leidschendam-Voorburg. De wijk is genoemd naar een dam die eeuwen geleden in de Vliet werd aangelegd.

De geschiedenis van de wijk gaat ver terug. Dit is in de dorpskern en daar omheen nog te zien aan de oude huizen. Het is een wijk met veel vaartjes. Daaraan kun je zien dat een groot deel van de wijk vroeger polder was.

De woonwijk bestaat uit een dichtbebouwde woonwijk met een dorpskern. Het zijn rustige straten met vooral veel eengezinswoningen. Aan de doorgaande wegen staan vooral flats. De wijk ligt heel gunstig voor autoverkeer, vlak langs de A4. En er is een trein- en metrostation te vinden.

Voorzieningen zijn er genoeg. Eén groot en een kleiner winkelcentrum, het ziekenhuis HMC Antoniushove en verschillende scholen zijn er te vinden. Er is ook veel groen. In de wijk zelf ligt bijvoorbeeld Park Prinsenhof met Natuurspeeltuin De Springplank. Binnen loopafstand ligt Vogelplas Starrevaart. Ook landgoed Kasteel Duivenvoorde ligt vlakbij. Kortom: in Leidschendam kun je alle kanten op.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?

Wie doet wat in jouw wijk

Consulent Leefbaarheid & Participatie

De consulent organiseert activiteiten die de leefbaarheid in de wijk verbeteren. Samen met andere partijen in de wijk, maar vooral met de bewoners.   

Consulent Sociaal Beheer

Bewoners hebben soms last van elkaar. Ook hebben sommige huurders extra aandacht nodig. Omdat ze eenzaam zijn, een verslaving hebben of niet goed meer voor zichzelf kunnen zorgen. De consulent sociaal beheer onderzoekt dan welke oplossingen er mogelijk zijn. 

Wijkbeheerder

De wijkbeheerder is het eerste aanspreekpunt in de wijk. Hij is verantwoordelijk voor het schoon, heel en veilig houden van onze gebouwen.