Donderdag 12 september is de website tussen 07.00 uur en 08.00 uur niet bereikbaar. Sorry voor het ongemak. Dit is een test op accept

Kijkduin

Kijkduin en Ockenburgh

Wijk

Kijkduin vanuit de duinen

Op deze pagina vind je informatie over Kijkduin en Ockenburgh. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

Zee, strand, duin, bos en park: je vindt het allemaal in de wijk Kijkduin en Ockenburgh. Wie de drukte van Scheveningen wil mijden, kan hier terecht. Ook hier ligt een boulevard met eettentjes en cafés, en er hangt een echte strandsfeer.

Rond 1900 was Kijkduin net zo in trek als Scheveningen. Daarna is de badplaats altijd rustiger gebleven. Kijkduin is in de loop van de tijd erg veranderd. Zeker de laatste jaren is er veel bijgebouwd. Kleinere woningen hebben plaatsgemaakt voor flatgebouwen in Nieuw Kijkduin. Verder staan er appartementen en grote eengezinswoningen en duinvilla’s, vooral in villapark Meer en Bosch. Het Deltaplein is de kern, met toeristische winkels, restaurants en een groot hotel.

Tegen Kijkduin aan ligt landgoed Ockenburgh. Het is een beschermd natuurmonument dat erg in trek is voor wandelen en fietsen. Er is ook een kinderwandelroute, het Kabouterpad. In de villa waar het landgoed naar is genoemd, kun je lekker eten. In het voorjaar staan hier in het Hyacintenbos duizenden wilde hyacinten in bloei. Een prachtig gezicht.

Voor de bewoners is het groen heel fijn. Natuurlijk in de duinen en op het landgoed. Maar je fietst ook zo naar de recreatiegebieden Madestein en de Uithof. Voor de dagelijkse boodschappen moet je wel de wijk uit. Vlakbij, in Waldeck, vind je supermarkten en andere voorzieningen. Je mist hier niets.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?

Wie doet wat in jouw wijk

Consulent Leefbaarheid & Participatie

De consulent organiseert activiteiten die de leefbaarheid in de wijk verbeteren. Samen met andere partijen in de wijk, maar vooral met de bewoners.   

Consulent Sociaal Beheer

Bewoners hebben soms last van elkaar. Ook hebben sommige huurders extra aandacht nodig. Omdat ze eenzaam zijn, een verslaving hebben of niet goed meer voor zichzelf kunnen zorgen. De consulent sociaal beheer onderzoekt dan welke oplossingen er mogelijk zijn. 

Wijkbeheerder

De wijkbeheerder is het eerste aanspreekpunt in de wijk. Hij is verantwoordelijk voor het schoon, heel en veilig houden van onze gebouwen.