Benoordenhout

Benoordenhout

Wijk

Benoordenhout- theekoepel in park Oostduin-Arendsdorp in het Benoordenhout

Op deze pagina vind je informatie over Benoordenhout. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

Benoordenhout ligt ten noorden van het Haagse Bos, dat ooit Haagse Hout heette. Vandaar de naam van de wijk. Brede straten, grote huizen, diepe tuinen, die zie je veel in de wijk. Vrijwel alle huizen zijn koopwoningen. Verder is er veel groen. Het oudste deel van de wijk is de Nassaubuurt uit 1890. Maar de meeste huizen in de wijk werden rond 1930 gebouwd. De nieuwste buurt is Duinzigt uit de jaren 70.

De groene lanen met hier en daar water doen je denken aan een park. Ook om de wijk is veel groen. Steek je de Van Alkemadelaan over, dan kom je uit bij landgoed Clingendael. Daar kun je heerlijk wandelen en de Japanse Tuin bezoeken. Langer struinen kan door het Haagse Bos. Of je gaat in de wijk zelf naar het park Oostduin. Niet te verwarren met natuurgebied Oostduinen. Dat zijn de duinen waar Duinzigt aan grenst.

Winkels vind je in de Van Hoytemastraat, de Weissenbruchstraat en het Willem Royaardsplein. Ook de dagelijkse dingen zijn daar te koop. En voor een school hoef je de wijk niet uit. Er staan er veel. Kortom, in Benoordenhout is van alles te doen.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?

Wie doet wat in jouw wijk

Consulent Leefbaarheid & Participatie

De consulent organiseert activiteiten die de leefbaarheid in de wijk verbeteren. Samen met andere partijen in de wijk, maar vooral met de bewoners.

Consulent Sociaal Beheer

Bewoners hebben soms last van elkaar. Ook hebben sommige huurders extra aandacht nodig. Omdat ze eenzaam zijn, een verslaving hebben of niet goed meer voor zichzelf kunnen zorgen. De consulent sociaal beheer onderzoekt dan welke oplossingen er mogelijk zijn.

Wijkbeheerder

De wijkbeheerder is het eerste aanspreekpunt in de wijk. Hij is verantwoordelijk voor het schoon, heel en veilig houden van onze gebouwen.